Sök och boka hotell i Berlin

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Air Berlin


Air Berlin. Det tyska flygbolaget Air Berlin, som har sitt säte i huvudstaden, grundades 1978. Bolaget Air Berlin grundades av PanAm-kaptenen Kim Lundgren. Idag är Air Berlin Tysklands näst största flygbolag. Vidare är företaget det tredje största lågprisflygbolaget i hela Europa. Air Berlin har flera år valts till Årets flygbolag.

Du kan flyga från både Stockholm och Göteborg med Air Berlin. Air Berlin har dagliga avgångar, en gång om dagen, från dessa städer, förutom på lördagar. Då Air Berlin är ett lågprisbolag så flyger de till mindre flygplatser. Det är tämligen enkelt att få tag på billiga flygbiljetter till Berlin med Air Berlin. Till skillnad från de flesta andra lågprisflygbolagen, så ingår vissa förfriskningar och dylikt när man reser med Air Berlin. Men vill du ha en rejälare måltid, när du flyger med Air Berlin, så får du räkna med att betala för den.

Vidare har Air Berlin en regel som gör gällande att man kan endast köpa måltider om flygningen skulle vara mellan en och en halv timme, upp till maximalt fyra timmar. Air Berlin är sedan 1997 medlem av International Air Transport Association (IATA). IATA, som grundades 1919, är en internationell gruppering av flygbolag som har närmare 300 medlemmar från hela världen. En stor fördel med att vara med i IATA är att flygbiljetter med Air Berlin nu kan göras i internationella bokningssystem. Det enklaste sättet att boka en flygbiljett med Air Berlin är att göra det direkt över Internet.

På Air Berlins hemsida hittar du all information som du kan tänkas behöva. Här kan du bland annat läsa om flygrutter samt avgångar och ankomster. Air Berling flyger i dagsläget till 97 destinationer inom Tyskland samt övriga Europa. Vidare finns det på Air Berlins hemsida en samling av de vanligaste frågorna som resenärer har.

Innan du bokar din biljett med Air Berlin så ska du se till så att du har en bra reseförsäkring. Air Berlin rekommenderar att du tecknar en reseförsäkring med deras samarbetspartner HanseMerkur. För att din bokning ska gå igenom måste du lämna ut ditt för- och efternamn, telefonnummer, adress men och e-postadress. Vidare ska du tala om för Air Berlin vilket betalningssätt som du önskar. Det är möjligt att boka flygbiljetter med Air Berlin två timmar innan flighten avgår. Om du önskar att boka en biljett med ännu kortare varsel så måste du uppsöka Air Berlins servicecenter.

När du flyger med Air Berlin är det mycket viktigt att du känner till företagets säkerhetsföreskrifter. Du får exempelvis inte ta med dig farliga ämnen, som kan explodera eller är lättantändliga. Vidare får du heller inte ta med dig vapen eller vassa föremål. Se också till att vara noga påläst beträffande allmänna villkor för resan med Air Berlin. Det kan exempelvis vara avtalets utformning, resehandlingar, vad som gäller vid eventuell ombokning och avbokning men också ändringar av flygtider. Innan du bokar din resa med Air Berlin, så är det också mycket viktigt att du är införstådd med vad som gäller om avtalet skulle hävas på grund av extraordinära händelser och skadeståndsansvar.