Sök och boka hotell i Berlin

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Berlin sevärdheter


Berlin sevärdheter. Staden Berlin har en lång och spännande historia. De tidigaste dokumenten, från 1200-talet, visar att den nuvarande tyska huvudstaden från början var en sammanslagning av två större byar. Under historiens gång har Berlin stått i händelsernas centrum många gånger. Idag är Berlin en miljonstad och viktigt handels- och kulturcentra. Innan du åker till Berlin kan det vara en god idé att läsa på om de sevärdheter som staden kan erbjuda. När det gäller museum bör du kolla upp deras öppettider. Om du vill besöka något evenemang på någon teater eller opera bör du boka dina biljetter i god tid.

En av Berlins mest kända byggnader och sevärdheter är stadsporten Brandenburger Tor. Denna imponerande triumfbåge, som uppfördes mellan 1788-1791 efter ritningar av arkitekten Carl Gotthard Langhans, är en mycket viktig symbol för Berlin och hela Tyskland. Längs upp på den 26 meter höga porten, som består av tolv doriska kolonner finns en quadriga (fyrspann) som består av fredsgudinnan som kör i en triumfvagn dragen av fyra hästar. I samband med att Berlinmuren föll 1989 så möttes här den dåvarande västtyske kanslern Helmut Kohl och den östtyske premiärministern Hans Modrow.

Om du tar dig öster om floden Spree, så finner du det berömda torget Alexanderplatz. Här finns flera restauranger, affärer men också världstidsklockan. Här återfinns också det 368 meter höga TV-tornet, som är Tysklands högsta byggnad. Under DDR-tiden utgjorde Alexanderplatz centrum för Östberlin. En stor sevärdhet i Berlin är avenyn Kurfürstendamm. Längs med denna gata ligger många affärer, hotell och restauranger. Inte långt från Kurfürstendamm ligger också det stora varuhuset KaDeWe (Kaufhaus des Westens). Om du reser till Berlin tillsammans med barn kan ett besök på djurparken Zoologischer Garten varmt rekommenderas. Djurparken som öppnade 1844 är Tysklands äldsta. Här kan du bland annat hälsa på jättepandan Bao Bao. Vidare kan djurparken stoltsera med ett stort akvarium. Vidare finns Europas största äventyrsbad och nöjeskomplex i Berlin. Det heter Tropical Islands och återfinns i orten Brand, som ligger strax söder om huvudstaden.

Om du vill besöka några av Berlins mest spännande museer kan du söka dig till området Muesuminsel. Här återfinns exempelvis Pergamon museet, som kan erbjuda grekisk och romesk konst, men också Altes Museum och National-Galeri. I Berlin finns det mer än 50 teatrar. Deutsches Theater in Mitte byggdes 1849-50 och har varit öppen alla år sedan dess, med undantag av 1944-45 beroende av Andra världskriget. Inte långt från Deutsches Theater ligger Berliner Ensemble. Teatern, som öppnade 1949, är berömd för att framföra verk av Bertolt Brecht. I Berlin finns tre stora operahus. Dessa är Deutsche Oper, Berlin State Opera och Komische Oper. Berlin State Opera, som ligger på Unter den Linden, öppnade 1742 och är stadens äldsta. Komische Oper, som är specialiserad på operetter, ligger inte långt från Berlin State Opera och har funnits under detta namn sedan 1947. Deutsche Oper öppnade 1912 i Charlottenburg. Då Berlinmuren delade staden i öst och väst, mellan 1961-1989, fungerade Deutsche Oper som det enda stora operahuset i Västberlin.

En annan mycket stor sevärdhet i Berlin är Schloss Charlottenburg, som ligger i nordvästra Berlin. Detta slott, som är uppfört i barockstil, har restaurerats efter Andra världskriget. Schloss Charlottenburg har en mycket vacker slottspark. Då Berlin har ett mycket väl utbyggt kollektivtrafiknät är det tämligen enkelt att ta sig mellan olika sevärdheter i staden.