Sök och boka hotell i Berlin

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Berlin shopping


Berlin shopping. För dig som reser till Berlin med avsikten att shoppa lär sannolikt inte bli besviken. Detta oavsett tjockleken på din plånbok. I Berlin kan du hitta varor som du inte kan hitta i Sverige. Innan du börjar shoppa i Berlin kan det vara en idé att lägga upp en strategi. Först och främst bör du lägga upp en budget för din shopping. Det är bra om du har med dig en karta över Berlin när du är ute på en shoppingtur.

Departmentstore Quartier 206 (Friedrichstrasse 71) är en av Berlins mer exklusiva varuhus. Här kan du hitta kläder för kvinnor, män och barn. Vidare kan du handla accessoarer. Personalen på Departmentstore Quartier 206 är mycket kunnig och trevlig. Köpcentret Europa – Center (Breitscheidplatz) är perfekt för shopping och att se på folkliv.

Det färdigställdes i början av 1960-talet och var då tänkt fungera som Västberlins kommersiella centrum, vilket det fortfarande i många och mycket är. Här återfinns omkring 100 butiker på tre våningar. Köpcentret kan dock erbjuda något utöver det vanliga. Här kan turisterna bland annat beskåda en Lotusfontän och fragment av Berlinmuren. Om du tar hissen upp till 22 våningen har du en fantastisk utsikt över Berlin. Gropius-Passagen (Johannisthaler Chaussee) är  Berlins största köpcentrum. Här kan du hitta de flesta välkända klädmärken. På Gropius-Passagen hittar du dessutom flera restauranger.

På Galeries Lafayette (Französische Strasse 23) kan du bland annat shoppa dyra parfymer, skor och accessoarer. Galeries Lafayette är även berömt för sitt utbud av exotiska produkter. Här kan du handla importerade viner, exklusivt kött och andra delikatesser. KaDeWe (Tauentzienstrasse 21-24) är en av världens största varuhus. På varuhuset kan du shoppa alltifrån kläder, kosmetiska, elektronik till köksredskap. KaDeWe har sju våningar, och på den sjätte våningen kan du shoppa delikatesser som vin och champagne. DU behöver heller inte vandra runt hungring på varuhuset.

På KaDeWe finns också en deli, ett crêperie och en sushi bar. Paradgatan Kurfürstendamm (Kurfürstendamm) har länge ansetts vara en av Berlins bästa shoppingområden. Här hittar du en mängd butiker inom de flesta områden. Väletablerad internationella märken, såväl som lite mer exotiska butiker samsas här. På Kurfürstendamm ligger också flera teatrar och utställningshallar. Om du letar efter secondhand- och specialbutiker bör du styra kosan mot Kreuzberg. Här kan du göra verkliga fynd.

Det är lätt att ta sig runt mellan olika butiker och varuhus i Berlin. Man har satsat mycket på att ha en bra kollektivtrafik i Berlin. Skulle du bli trött på att shoppa i Berlin kan du alltid vila fötterna i någon av stadens vackra parker. Berlin är nämligen en stad som är känd för sina många grönområden. I Berlin, som i hela Tyskland, så är det Euro som gäller. Butikerna i Berlin har i regel öppet mellan 09.00-18.00, måndag till fredag. Vissa butiker är dock öppet till 20.00 på vardagarna. På lördagarna brukar butikerna i Berlin ha öppet mellan 09.00-16.00, men en del butiker har öppet till 20.00. På söndagarna är butikerna i Berlin vanligtvis stängda.