Sök och boka hotell i Berlin

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Berlin Tegel


Berlin Tegel. Flughafen Berlin-Tegel, som även går under namnet Berlin International Airport, öppnades 1948. Tillsammans med Flughafen Berlin-Tempelhof och Flughafen Berlin-Schönefeld är Berlin-Tegel en av Berlins tre storflygplatser. Berlin-Tegel började användas för civil flygtrafik först 1960. Under Berlinblockaden, 1948-49 så byggdes Berlin-Tegel ut. Den hade då den längsta start- och landningsbanan, 2400 meter, i hela Europa.

På 1970-talet så byggde man mycket nytt på Berlin-Tegel och flygplatsen började ersätta Flughafen Berlin-Tempelhof som den stora flygplatsen i Västberlin. Tempelhof, som omgavs av en urban miljö, ansågs vara alltför bullrig och start- och landningsbanorna för korta för moderna jumbojetplan. Under de Kalla krigets dagar så trafikerades Berlin-Tegel endast av allierade flygbolag, såsom Air France, Pan American World Airways, Trans World Airlines och British Airways

Det finns dock planer på att lägga ner Berlin-Tegel år 2011. Detta eftersom man för närvarande håller på att planera den nya storflygplatsen Berlin-Brandenburg International. Det är tämligen enkelt att hitta på Berlin-Tegel. Då Berlin-Tegel är byggd som en oktagon, så behöver man inte heller gå längre sträckor. Totalt trafikeras Berlin-Tegel av 53 stycken flygbolag. Det tar ungefär en halvtimme att åka från Berlins centrum ut till flygplatsen. Ett smidigt sätt att ta sig till Berlin-Tegel är med flygbuss. Tegel ligger i Reinickendorf, en förort som ligger norr om Berlin. Man brukar prata om Tegel som Berlins ”Frequent Flyer Airport” då den har flest flighter av de tre flygplatserna i Berlin. Under år 2007 beräknas Berlin-Tegel ta emot 13 miljoner passagerare.

Berlin-Tegel har fyra terminaler: A, B, C och D. De flesta flygbolagen, som trafikerar Berlin-Tegel, återfinns i terminal A och B. I terminal C återfinns Air Berlin. Terminal D är den minsta och här återfinns huvudsakligen TUIfly. Några av de flygbolag som trafikerar Berlin-Tegel är Air Berlin, Blue1, British Airways, Delta Air Lines, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airlines System och Sterling Airlines.

Se till att vara ute vid Berlin-Tegel i god tid innan din flight. Det kan nämligen förekomma en del köer i och strax utanför Berlin. Om du ska med en flight tidigt på morgonen kan det vara en god idé att ta in på ett hotell som ligger nära flygplatsen. Ett par av dessa är Mercure Airport Hotel Berlin Tegel (Kurt-schumacher-damm 202) och Dorint Hotel Airport Berlin Tegel (Gotthardstr. 96).