Sök och boka hotell i Berlin

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Berlin väder


Berlin väder. Berlin ligger på en plats där inflytande från Atlanten minskar och det kontinentala klimatet tar vid. Berlin har en årlig medeltemperatur som ligger kring 9°C. Medeltemperaturen i Berlin under januari månad ligger på -0,7°C. I juli månad har Berlin en medeltemperatur på 18,7°C.
Somrarna i Berlin är ofta varma och behagliga medan vintrarna kan vara tämligen kalla. De varmaste månaderna i Berlin är juni, juli och augusti och de kallaste månaderna är december, januari och februari. På grund av alla byggnader i Berlin, som lagrar värme, så generar detta ett så kallade mikroklimat. Det betyder att det kan vara ungefär 4°C varmare inne i staden än i de omkringliggande områdena.

Under de varmaste dagarna i Berlin kan det vara skönt att vila och ladda batterierna på nytt i någon av stadens natursköna parker. Berlin är en stad som kan erbjuda många trevliga grönområden. En av dessa är Tiergarten, som ligger mycket nära Brandenburger Tor. I genomsnitt är det bara en dag i månaden, under sommarmånaderna, som Berlin inte har några soltimmar. Men sommarvädret i Berlin kan vara tämligen nyckfullt. Det är inte ovanligt att en solig dag snabbt blir molnig och följs av regnskurar.

Det kan således alltid vara bra att ha med sig ett paraply i beredskap då man vandrar omkring i Berlin under sommaren. Den genomsnittliga mängden nederbörd, i mm räknat, fördelas över årets tolv månader på följande vis: januari (43), februari (38), mars (39), april (41), maj (49), juni (64), juli (71), augusti (62), september (44), oktober (44), november (45) och december (48). Skulle det regna under någon dag av din semester i Berlin, så bör detta inte innebära några stora problem. Berlin är en stad som kan erbjuda flertalet mycket intressanta museer och andra trevliga inomhusaktiviteter. Kanske kan det under en regnig dag i Berlin vara på sin plats att besöka det gigantiska varuhuset KaDeWe.

Du kan snabbt och enkelt hitta en väderprognos för Berlin via sökmotorn Google. Här kan du förutom temperatur också få reda på vindstyrkor och luftfuktighet i den tyska huvudstaden. För att få en aktuell väderprognos, väl på plats i Berlin, kan du vända dig till receptionen på ditt hotell eller vandrarhem.