Sök och boka hotell i Berlin

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Semester i Berlin


Semester i Berlin. Den tyska huvudstaden Berlin är ett perfekt semestermål. Varje år beräknad Berlin ta emot runt 6,5 miljoner turister. Då Berlin ligger så pass nära för oss svenskar passar det lika bra att åka dit över en weekend som för en lägre semester. Berlin är en semesterort som passa hela alla ådrar. Under en semester i Berlin kan man bland annat ta del av stadens rika kulturutbud, eller fördjupa sig i dess spännande och långa historia. Vidare kan man gå på Zoo, shoppa samt äta och dricka gott.

Under en semester i Berlin så är det närmast obligatoriskt att besöka Brandenburger Tor, vandra runt och se på folklivet på Kurfürstendamm och Unter den Linden samt flanera kring torget Alexanderplatz. Vidare kan man, under en semester i Berlin, titta på de resterande delarna av Berlinmuren men också vila och ladda batterierna i någon av stadens vackra parker.

För att er semester i Berlin ska bli så angenäm som möjligt, så kan det vara ett gott råd att planera lite saker i förväg. Det första steget till en semester i Berlin är att göra upp en budget. Därefter kan man börja med att leta lämpliga färdmedel till den tyska huvudstaden. Du kan flyga billig till Berlin med flygbolaget Air Berlin, som dagligen, förutom lördagar, avgår från Stockholm respektive Göteborg. Du kan också välja att åka tåg till Berlin. Det är ett smidigt och bekvämt sätt att ta sig till den tyska huvudstaden. Självklart kan du också bila ner till Berlin. För att köra i Berlin bör man dock vara en relativt van förare. Ett annat behagligt sätt att åka till Berlin är med buss. I Sverige finns det flera bussföretag som anordnar resor till Berlin.

När resan till Berlin är beställd är det hög tid att se sig om efter ett lämpligt semesterboende. För er som åker på semester till Berlin finns det flera olika alternativa att välja mellan. Berlin är en stad som kan erbjuda hotell i de flesta prisklasser. Det enklaste sättet att boka ett hotellrum i Berlin är att göra det direkt över Internet. Kom dock ihåg att ta dig tid och jämföra flera olika alternativ innan du ordnar med ditt semesterboende. I Berlin finns också många trevliga vandrarhem. Om du vill bo något mer privat under din semester i Berlin, så kan du också boka en lägenhet. Mer information om lediga lägenheter i Berlin hittar du på sajter som Second Casa och Only Apartment.

En god idé när du planerar din semester i Berlin är att göra upp en lista på de olika sevärdheter som man vill besöka. Därefter kan man dela in de olika sevärdheterna efter var de ligger geografiskt. Detta för att du ska slippa stressa mellan olika sevärdheter väl på plats. Genom att planera sin semester i Berlin väl, kan man fokusera på att bara njuta. Är det någon speciell teaterföreställning eller opera som du vill se under din semester i Berlin så är det alltid bra att boka biljetter i god tid. Innan du åker på semester till Berlin kan det också vara bra om du växlar några av dina svenska kronor till Euro. Det är alltid bra att ha lite kontanter på fickan när man kommer till Berlin.

En viktig del för många som åker på semester till Berlin är restaurangbesöken. Berlin är stad med massvis av trevliga restauranger och pubbar. När du är på semester i Berlin så bör du pröva den genuint tyska maten.